Producenci
Polityka prywatności
  1. Informacje ogólne.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Serwisu Kreatora Artystycznego Łukasz Bandych.

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Kreator Artystyczny Łukasz Bandych ul. Wiejska 93 Cząstków Polski 05-152 Czosnów NIP 5311629429 REGON 385438040

Opracowanie wewnętrznych procedur i zaleceń, pozwala nam dbać o bezpieczeństwo powierzonych nam danych oraz ochronić przed dostępem do nich osobom nieupoważnionym. Procedury są kontrolowane i na bieżąco sprawdzane z odpowiednimi aktami prawnymi (Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych, Ustawa o ochronie danych osobowych, ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 10.05.2018 r. oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18.07.2002 r.)

2.Przetwarzanie danych

Dane osobowe w serwisie Administratora Kreator Artystyczny Łukasz Bandych mogą być przetwarzane w celu/celach:

- realizowania usług na rzecz użytkownika drogą elektroniczną na podstawie zgody użytkownika zawartej w umowie sprzedaży (podstawa art. 6 ust. 1 lit. a RODO oraz podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

- ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO), oferowanie przez administratora produktów i usług bezpośrednio (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO), oferowania użytkownikowi bezpośrednio produktów i firm współpracujących z administratorem (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO), przesyłanie informacji handlowych o Produktach i Usługach Administratora Danych Osobowych na podstawie zgody użytkownika(podstawa art. 6 ust. 1 lit. a RODO)

- udostępniania danych zanonimizowanych (tj. takie, które nie identyfikują konkretnych Użytkowników) zewnętrznym usługodawcom w celu lepszego rozpoznania atrakcyjności reklam i usług dla Użytkowników, a w tym zakresie ze względu na siedzibę dostawców oprogramowania dane mogą być przekazywane – z zachowaniem zasad ich ochrony – do państw trzecich (np. USA w przypadku Google lub Facebook)

- kontaktu z Użytkownikiem (podstawowe dane identyfikacyjne, dane adresowe)

- celach marketingowych, w tym w celu kierowania informacji handlowej drogą elektroniczną na wskazany przez Użytkownika adres e-mail tylko po uzyskaniu odrębnej zgody Użytkownika (art. 6 ust. 1 lit. a Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych).

- przeprowadzania badań i analiz w celu poprawy działania dostępnych usług (np. narzędzia śledzące) jako podstawę przetwarzania danych wskazuje się art.6 ust. 1 lit. f Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych.

Brak zgody i nie podanie danych osobowych będzie skutkowało niemożliwością kontaktu z użytkownikiem, świadczenia usług na rzecz użytkownika, nie udzieleniem odpowiedzi na zadane pytania oraz brakiem możliwości wysłania treści marketingowych.

Dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane i przechowywane od momentu ich uzyskania przez Administratora Danych Osobowych do czasu zakończenia świadczenia usług na rzecz Użytkownika.

  1. Uprawnienia użytkownika

- prawo dostępu do swoich danych (art. 15 RODO)

- prawo do uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania (art. 16 RODO), ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO) lub żądania ich usunięcia (art. 17 RODO) poprzez wysłanie żądania na adres mailowy sklep@kreatorartystyczny.pl

- prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych)

  1. Polityka cookies

- Poprzez pliki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer

- Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

- Pliki „Cookies”   zawierają   w   szczególności   nazwę   domeny   serwisu   internetowego,   z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer służący do identyfikacji  przeglądarki,  z której następuje połączenie ze stroną internetową.

- Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:

  1. a) możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
  2. b) dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
  3. c) do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

-Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności

-Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdej chwili zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).  W każdej chwili Klient może także usunąć swoje dane z bazy Google Analytics.

Wszelkie opinię, uwagi i pytania dotyczące zachowania poufności informacji oraz polityki prywatności do Administratora Danych Osobowych prosimy kierować pod adres mailowy: sklep@kreatorartystyczny.pl.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl